1984. február 28-án láttam meg a napvilágot Pécsett. Édesanyám Czeglédi Éva, a legjobb barátnőm, aki egyedül nevelt fel, a pécsi ügyészség dolgozója. Ő egyben a példaképem is. 8 hónapos koromban bölcsődébe kerültem, 3 éves koromtól pedig óvodába jártam, ami életem egyik legboldogabb időszaka volt. Sok barátot szereztem és szeretet vett körül, ami jellemzi egész eddigi életemet. Alapvetően kiegyensúlyozott, boldog és életvidám ember vagyok.

Édesapám 7 évig tanult a Pécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen. Ebből három évig élt anyukámmal. A hetedik év végén, amikor anyukám hét hónapos várandós volt, édesapám lediplomázott és visszament szülőhazájába, Afrikába (Sierra Leone) és azóta sem járt Magyarországon.

6 éves koromtól a Pécsi Mátyás Király Utcai Általános iskola ének-zene tagozatára nyertem felvételt. 8 évig csellóztam és szerves részét alkottam az iskola kórusának. Tagja voltam a Liszt Ferenc Zeneiskolának, ahol zeneirodalmat, zeneelméletet és szolfézst tanultam.

14 éves koromban kerültem be a Pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumába, angol szakra. Itt 4 évig fociztam, kórusban énekeltem, majd a 4. év végén sikeres angol C típusú, középfokú nyelvvizsgát tettem. A középiskola befejezése után felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem teológia szakára, amit nem kezdtem el. Munkát vállaltam egy csemege boltban Pécs sétálóutcájában, mert dolgozni akartam, hogy én magam tudjam finanszírozni a tanulmányaimat, és hogy terheket vegyek le imádott anyukám válláról.

2 évig dolgoztam bolti eladóként, mellette felvételiztem a Pázmány Péter Tudományegyetem hebralisztika szakára, mert érdekel a zsidó vallás és hagyományok.

Kétszer felvételiztem a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical-operett szakára, sikertelenül. 2003 szeptemberében elkezdtem tanulmányaimat a PTE-BTK angol szakán, ám decemberben bekerültem a MEGASZTÁR döntőjébe, így fel kellett függesztenem tanulmányaimat. Évet halasztottam és nagy reményekkel költöztem be a Megasztár házba. Életem első és egyben eddigi legnagyobb szerelme, Siva ekkor költözött haza Amerikába és valószínűleg ez pecsételte meg kapcsolatunkat, pedig már eljegyeztük egymást. A Megasztárban eltöltött pár hónap jelentette életem második legboldogabb időszakát. Nagyon jól éltem meg a házban eltöltött időt, Oláh Ibolyával azt hiszem örök életre szóló barátságot kötöttem.

Miután véget ért a műsor, Schmidt Barbival kerültem nagyon közeli barátságba. Már a Megasztár házban is egy szobában laktunk, de a nyár végén a Megasztár turné után közös albérletbe költöztünk, azóta is együtt lakunk. Mára már elmondhatom, hogy ő a legjobb barátnőm. Van egy kiscicánk is: Zokni (1-éves).

Magánélet:
Jelenleg független vagyok, nincs barátom, de nem is keresem az Igazit. Úgy vélem, majd ő rám talál!

Családi élet:
Édesanyámmal nagyon jó a kapcsolatom, és mióta Pesten élek, nagyon hiányzik. Honvágyam is van Pécsre, hiányoznak a barátaim, a Pécsi Gasztro Fesztiválok, a Dante Café, Hard Rák Café.

Karrier:


Immár 1 éve a Ruttkai Éva Színház társulatának tagjaként dolgozom. A tavalyi évadban kaptam szerepet a "Zárdazűr, avagy apácák pácban" című musicalben, amiben neves művészekkel játszom együtt. Az idei évadban került repertoárra a "Slágerkoktél" című showműsor, melyben Schmidt Barbi is szerepet vállalt! Novembertől a "Képzelt riport"-ban is láthattok majd, nagy erőkkel folynak a próbák, valamint készülök életem első, önálló gyermekelőadására, melynek bemutatója december 6-án lesz.

Zenei téren egy ToyBoX nevű, 2 tagú formációban tevékenykedem Galló Petivel, aki csapatunk szellemi szülőatyja és a zenei alapok kivitelezője. Én magam a dalszövegeket és az énektémákat hozom. Immár 1 év sikeres együttműködés után a várhatólag decemberben kizárólag digitálisan megjelenő EP-nken és a tavaszra tervezett albumunkon dolgozunk.

Kandech Evelyne